ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петков: Няма да се крием зад експерти, акад. Денков не може да е кукла на никого

Министерски съвет Кирил Петков награди 25 ученици за високи резултати на международни състезания

Шансът е много малък. Това каза пред БНТ съпредседателят на “Продължаваме промяната” и бивш министър-председател Кирил Петков по повод възможността за съставяне на правителство с втория мандат на ПП и с премиер акад. Николай Денков.

“Не загубихме нито ден. Два месеца в парламента имаше много ниска ефективност, занимавахме се с неща, които не искахме, като Изборния кодекс. Но днес, ден след като номинирахме акад. Денков, имахме всички партии на една маса, без “Възраждане”. Мога да поздравя акад. Денков, защото негова беше идеята всички партии да седнат заедно пред медиите и да говорят открито за приоритетите си”, заяви Петков.

“От самото начало казахме, че сме много предвидими и че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, защото сме обещали това на нашите избиратели, но ще обсъждаме с тях нашите 16 приоритета. По никакъв начин ГЕРБ няма да бъде част от коалиционно правителство с нас. Не става въпрос за “дай ми нещо, за да ти дам”. Казваме – всеки от нас има програма и се бие в гърдите, че иска най-доброто за гражданите. Нека да седнем и да обърнем внимание на тези неща в програмите си. Нека да отделим безспорните политики, за които сме всички, и да ги гласуваме в зала. Ако го направим, това означава, че има конструктивен диалог върху потенциалната програма. Ако тръгнете с конфронтацията и с разликите, не се стига доникъде. Ще дадем всичко от себе си и нека да видим дали общите политики могат да са приоритет”, посочи съпредседателят на ПП.

В отговор на въпрос той каза, че целта на ПП е да сформира правителство на малцинството заедно с “Демократична България”. “С ДБ имаме почти пълно сходство по приоритетите, които смятаме, че са най-важни за България”, отбеляза Кирил Петков.

“Изборът на акад. Денков беше направен много внимателно. Това е човек с много качества, има много успехи в областта на науката и образованието, той е от единия процент най-добри учени в света. Не може такъв човек да бъде кукла на когото и да е. В ПП всеки един се е доказал в своята област преди да влезе в политиката. Той не може да бъде контролиран от никого”, подчерта Петков.

“Ние никога не слагаме личността пред каузата. Каузата за нас е България. Когато аз бях пречка, направих стъпка встрани. Но и няма да се крием зад експерти. Акад. Денков ще съчетае експерти с политическите позиции на политици, които не могат да се скрият. Максимално ангажирани политически експерти за нас е най-честната позиция”, каза още бившият премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *