ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петков: Ще търсим взаимодействие с други партии на местните избори

Кирил Петков, ПП

Като свои партньори за местния вот от “Продължаваме промяната” виждат “Демократична България”, посочи Кирил Петков

“Продължаваме промяната” ще търси взаимодействие с други партии и организации на местните избори. Това обяви пред репортери в Сливен съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той бе на посещение в града, за да се срещне с местния актив на формацията във връзка с предстоящия местен вот, да оформят заедно стратегия за избор на кандидати за кметове, общински съветници. Като свои партньори от “Продължаваме промяната” виждат “Демократична България”, но по места ще търсят граждански организации, хора с каузи, които не са припознали определена партия, но искат да променят местната среда.

Според Петков не е назрял моментът да се говори за едно обединение и “добрите сили да не са фрагментирани”. Той не се спря на конкретни имена, но бе категоричен, че темата на 2023 година ще бъде: “Съединението прави силата в рамките на добрите сили в нашето общество”. “В демократичната общност ще трябва да има единодействие, защото само така ще можем да имаме представители, които да са носители на промяната и да движат град като Сливен напред”, каза лидерът на партията.

По думите му от местната партийна структура са свършили сериозна работа в община Котел по проблема с недостига на дърва за огрев и по опазването от сеч на гората над сливенското село Ичера. На днешната среща в Сливен е бил контролът над обществените средства, като например коледната украса на Сливен, както и проблемите с водоснабдяването в населени места в областта.

От ПП все още не са получили покана за разговори от БСП във връзка с правителство с третия мандат, който бе даден на социалистите. Очакват обаче това да се случи съвсем скоро и ще се отзоват на поканата. “Нашите приоритети не са се сменили от разговорите за втория мандат. Те ще бъдат същите. Бихме се радвали дискусията да започне оттам, откъдето свършихме миналия път. Това са основните приоритети, за да имаме общи действия”, коментира Петков. От “Промяната” ще изведат на преден план няколко теми, една от които отново ще бъде борбата с корупцията. Двата основни казуса, които стоят между ПП и левицата обаче са свързани с Изборния кодекс и оказването на военна подкрепа за Украйна. “Изборният кодекс за нас не е просто един закон, това е начинът, по който ние гарантираме, че има демокрация в България. Не вярваме в хартиените протоколи. Не вярваме в хартиените бюлетини. Години наред бяхме свидетели на злоупотреби. Това е важна тема за нас”, категоричен е лидерът на ПП.

Той коментира информация на новинарската агенция Bloomberg, в която се посочва, че България е предоставила на държави от НАТО самолети Су-25, предназначени за Украйна. Аз не знам за такова нещо. Следвали сме през цялото време това, което сме заявявали. Знаете, че имаше доста голям експорт на боеприпаси. Този експорт беше за Полша и Румъния. Да, много от тези оръжия сигурно са стигали до Украйна, но те никога не са били експортирани директно от България за Украйна”, увери Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *