Търсене
Generic filters

Петър Чолаков: БСП няма почти никакви полезни ходове

доц. Петър Чолаков

“Възможно и логично е президентът да подготвя нов политически проект”

Логиката на Румен Радев не се  е променила през последните две години. Така политологът Петър Чолаков от Института по философия и социология към БАН коментира избора на Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

„БСП няма почти никакви полезни ходове. ГЕРБ няма да ги подкрепят. При ПП очевидно ще повлияе твърдата позиция на червените относно Украйна. Общо взето, мачът е свирен и се върви към поредни предсрочни парламентарни избори“, каза Чолаков.

В светлината на последните събития политологът вижда възможност за промяна на политическата система.

„Първото, което трябваше да се случи, е сегашните играчи да си издялкат патерици, които да вкарат на терена. Това може да доведе и до появата на нови политически проекти, които да служат като такива. Едно от условията е да ги обхване някакъв вид криза. Всичко това се наблюдава и дава възможност за някакъв вид промяна“, кометнира той.

Чолаков напомни, че на политическата сцената вече има още един играч – „Спаси София“.

Скандалът около Nexo може да окаже влияние върху подкрепата за ДБ и ПП, смята той.

„Миналата седмица беше кризисна за тези формации. Христо Иванов сюрпризира с идеята за техническо правителство, което озадачи много хора”, посочи политологът.

“Има раздвижване на пластовете. Най-добро е раздаването на картите при ГЕРБ. В момента гори къщичката на ДБ и ПП“, поясни той.

Възможно и логично е президентът да подготвя нов политически проект, смята още Чолаков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *