ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

КЗЛД проверява подписката за референдум за еврозоната

референдум

Комисията за защита на личните данни е започнала проверка на подписката за провеждане на референдум “за защита на българския лев”. За това съобщи Деян Николов, говорител на Инициативния комитет и представител на партия “Възраждане”, пишат от БНР. Той определи това като “политическа поръчка”. По думите му проверява се Инициативният комитет и начинът, по който се охраняват личните данни, а сигналът бил подаден от “криминално проявено лице с 3 присъди, изпълняващо поръчки на лобистки кръгове”.

От “Възраждане” се оплакаха от провокации срещу техни пунктове за събиране на подписи с цел компрометиране на личните данни на българските граждани. Според Николов зад тях стоят “Демократична България”, бивш министър на финансите, свързан с ГЕРБ, и кръгове, които искат присъединяване на България към Еврозоната.

Имаме информация, че имат вътрешно разпореждане да провокират нашите пунктове, и да се опитват да задраскват, да крадат или да снимат бланки, като целта е ясна: искат да опитат да заснемат два, три, пет подписа на някоя бланка, след което да направят медийна атака срещу нас – Инициативния комитет, с идеята, че ние не сме осигурили сигурността на събраните данни, но атаката не спира дотук. Тя идва от един бивш финансов министър, близко до ГЕРБ, който защитава интересите на няколко големи и силни, и влиятелни лобита в България, които жалят България да влезе в Еврозоната заради собствените си лични облаги“.

Четири седмици след началото на подписката вече са събрани над 201 хиляди подписа, информира Николов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *