ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Политически натиск към ДНСК, заради протест за камера на тол система

Парламент Николай Нанков

“Има политически натиск към един независим орган, какъвто е Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК)”. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Николай Нанков от ГЕРБ-СДС във връзка с протеста на жители от село Пролеша заради глобите им, натрупани от камери на тол системата. Недоволните жители на селото протестираха в началото на месеца пред Агенция “Пътна инфраструктура”, тъй като са били излъгани, че могат да пътуват без винетки и в рамките на две години са натрупали огромни глоби, предадоха от БТА.

Нанков каза, че е видял едно писмо, което са “размахвали жителите по време на протеста”, което е било издадено от ДНСК на 6 януари. Той посочи, че това е документ с невярно съдържание и обясни, че само пет дена след това, след като от ГЕРБ са поискали документите от ДНСК, веднага са издали ново писмо, в което посочват, че камерите са законни, че има издадено строително разрешение още през 2015 г. и през 2019 г. това разрешение е презаверено.

Нанков определи случващото се като груба политическа намеса в работата на един независим орган, какъвто е ДНСК, и проява на политически натиск от страна на служебния министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков. “Хората остават с впечатление, че тази камера е незаконно изградена. В някои медии чета, че тези камери са незаконни. Това се използва от Института за пътна безопасност, който вчера излезе с позиция, че ще съди държавата за десетки хиляди дела за неправомерно наложени санкции”, коментира Нанков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *