ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Попиванов: Предизборната кампанията е борба за първото място, а не за съставяне на правителство

доц. Борис Попиванов

Партиите, които участват в предизборната надпревара не допринасят съществено за увеличаването на интереса към изборите. Това каза пред Радио София политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Борис Попиванов.

„Притесняват се от рисковани ходове, от импровизации, притесняват се от по-нестандартни решения. За тях като, че ли съхраняването на някакви ниски нива на подкрепа е много по-важно, отколкото несигурното решение за промяна на посланията, промяна на стратегията, промяна на позициите. Тази мобилизация на негласуващи избиратели би могла да дойде по две линии – ако има нов голям политически играч, някаква нова голяма партия или ако самите съществуващи партии предложат по-вдъхновяващи, по-дългосрочни политически стратегии за развитие на страната“, добави Борис Попиванов.

По отношение на партиите, които ще участват в предстоящите избори, политологът уточни, че целта им е първото място.

„Кампанията, която започва сега се очертава като кампания за първото място на изборите, а не като кампания за съставяне на правителство. Като че ли амбицията и на ГЕРБ, и на коалицията ПП и ДБ е една единствена – да докажат, че могат да бъдат първи“, обясни той.

Борис Попиванов каза още, че големият залог на предстоящите избори е да излезем от безкрайните избори и да видим редовно правителство. Бъдещата правителствена конфигурация, според него обаче е неясна, поради наближаващите местни избори през есента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *