ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Посланик Мустафа връчи паспорти с визи на български студенти за бригада в САЩ

Херо Мустафа

От 2000 г. насам над 120 хиляди български студенти са били на студентски бригади в Съединените щати, съобщи американският посланик у нас Херо Мустафа, която връчи първите пет визи по тазгодишното издание на програмата “Работа и пътуване в САЩ”.

Консулският отдел е възстановил пълния си капацитет и вече може да интервюира толкова кандидати за визи, колкото преди пандемията, съобщи посланик Херо Мустафа.

“Двупосочното пътуване между САЩ и България е в сърцевината на това, което прави нашите две страни толкова близки приятели, партньори и съюзници. И в началото на годината, в която отбелязваме 120-годишнината от установяването на дипломатическите отношения, ще кажа само това: връзките между Америка и България, между американския народ и българския народ, никога не са били по-силни, а ние сме решени да ги развиваме още повече”, допълни тя.

Само през идното лято на бригади в САЩ се очаква да заминат около 5000 български студенти, съобщи генералният консул на посолството на САЩ у нас Майкъл Гриър.

На въпрос дали се очаква отпадане на визите за САЩ за студентите от България, той отговори: “Това е дългосрочен процес, но това е много специфична визова категория и дори в държави като Германия, работната виза се изисква”.

Ивайла Тренкова, която е първокурсничка в Американския университет в Благоевград, бе една от петимата студенти, които получиха визите си лично от американския посланик.

“Отивам в Мейн. Ще работя като рецепционистка. Реших, че искам да ходя на студентска бригада в Щатите в девети клас”, сподели тя пред БНР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *