ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

По програмата за детски градини влизат нови 103 групи

„По продължаващата три години програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на детски градини и ясли, която бе одобрена от Общинския съвет, в момента се строят 22 сгради. Четири постройки вече са завършени и предстои въвеждането им в експлоатация. Така, в резултат на изпълнението на програмата ще бъдат разкрити общо 103 нови градински и яслени групи.“

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той и кметът на район „Изгрев“ Делян Георгиев заедно присъстваха на първа копка на разширението на ДГ 30 „Радецки“ в столичния квартал “Дианабад”. В новата сграда се предвижда разкриването на четири градински групи. Към момента в района се строят още четири сгради за детски градини и ясли, които ще бъдат готови до есента. 

„Строителството на още една градина е част от проекта за изграждането на зелен ринг, но, за съжаление, обжалването на процедурите по него, спират строителството на детското заведение. Това е наш много важен проект и се надявам нескончаемите обжалвания в крайна сметка да приключат, за да можем да осигурим места за децата в тази много голяма детска градина“, призна Георгиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *