ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БТА получава три извънбюджетни милиона за електрички 

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 3 000 000 лева по бюджета на Българската телеграфна агенция (БТА) за 2022 година. Средствата са за закупуване на електромобили, хибридни автомобили и микробуси. Те се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

Със закупуването на електромобили и хибридни автомобили ще се предприемат стъпки към изпълнението на стратегическите цели на БТА – да се развива не само като национална, а и като регионална информационна агенция.

Целта е тя да е източник на информация от Балканите за света, както и да поддържа висока информираност у нас за съседните държави. По този начин ще бъде предоставена възможност на кореспондентите на Агенцията да бъдат своевременно на мястото на събитията и да отразяват важните за обществеността теми и въпроси.

Разширяването на дейността на БТА във връзка с учредяването на Асоциацията на балканските новинарски агенции – Югоизточна Европа (АБНА-ЮЕ) със седалище в Република България и поетият ангажимент от страна на генералния директор на БТА да бъде генерален секретар на организацията, също налага необходимостта от осигуряване на допълнителни средства по бюджета на БТА за 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *