ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Предлагат пред СОС нов кмет на район “Красно село”

Николай Николов

Общински съветници от групата “БСП за България” в Столичния общински съвет предлагат за кмет на район „Красно село“ да бъде избран Николай Милчев Николов.

В момента той е общински съветник от същата политическа група. Участвал е като кандидат за кмет на района на местните избори през 2019 г., като на първия тур се е класирал непосредствено след Росина Станиславова с разлика от 83 гласа.

Докладът е сред допълнителните точки от Дневния ред на заседанието на 9 март, а повод за предложението е предсрочното прекратяване на пълномощията на избрания кмет на района (Росина Станиславова) на основание чл. 42, ал. 1, т. 11 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Николай Николов е роден през 1987 г., живее в район „Красно село“ и е много добре запознат с проблемите му, като има конкретни предложения за тяхното решаване, допълват съпартийците на общинския съветник.

На 22 февруари Върховният административен съд реши: кметът на столичния район “Красно село” Росина Станославова е в конфликт на интереси.

Станиславова обжалва решението на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), което я уличава заради сключен договор по европроект, свързан със социалния патронаж между нея като ръководител и лица, сред които е дъщеря ѝ  Г. Станиславова.

Първоинстанционният административен съд (Административен съд София, АССГ) е извършил проверка за законосъобразност на всички основания по чл. 146 от Административнопроцесуалния кодекс, пише в решението на ВАС. Оспореният административен акт е издаден при спазване на процесуалноправните и материалноправните предпоставки за законосъобразност. АССГ е обсъдил всички относими за правилното решаване на спора доказателства. Надлежно и аргументирано е анализирал всички релевантни факти от значение за спорното право, като е направил верни изводи, които се споделят от касационната инстанция. Решението е постановено в съответствие с точното тълкуване и прилагане на материалния закон и като законосъобразно и обосновано следва да бъде оставено в сила.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *