ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Представителните работодателски организации очакват спад на цените от март

васил велев

амаляване на цените от месец март очакват от представителните работодателски организации. Те призовават бизнесът още сега да намали размера на печалбите си, за да може по осезаемо и бързо да се усети това и от потребителите.

След разговор с премиера Гълъб Донев за механизмите за ценообразуване на хранителни стоки председателят на АИКБ Васил Велев коментира:  

“Това, което януари месец ще произведем, то ще стигне в магазина февруари-март, но ние призоваваме за авансово намаляване на цените за сметка на печалбите. Защо смятаме, че цените не просто ще се успокоят и техният ръст ще намалее и ще тръгнат надолу? Защото основните пера в себестойността, освен труда, са намалели на годишна база – и енергията, електроенергията, и природният газ, и някои суровини, така че ние очакваме от само себе си под въздействието на пазарните механизми, цените да тръгнат надолу”.

Бизнес организациите подкрепят обявеното от правителството намерение да се изсветлят цените на храните у нас и да се санкционират нелоялните търговски практики, като ще съдействат за това.

Подкрепа получава и подходът на служебното правителство да не налага таван на цените.

Въвеждането на еврото от първи януари следващата година също е приоритет за работодателите, стана ясно от заявеното след среща с премиера Гълъб Донев и министри от служебното правителство.

По мнение на бизнеса по време на мандата на предходното правителство корупционните практики в България са ограничили своето присъствие, което било полезно за другата голяма цел – влизането в Шенген.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *