ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Президентството: Предприети са мерки за гарантиране на сигурността на Христо Грозев

Президентство - сграда

От Президентството съобщиха пред БНР, че са предприети мерки за гарантиране на сигурността на разследващия журналист Христо Грозев, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

По-рано тази седмица руските власти обявиха Грозев за федерално издирване.

От прессекретариата на държавния глава на нашата страна уточниха, че българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации по темата.

Президентът Румен Радев следи ситуацията.

По-рано днес Христо Грозев се оплака, че българските власти все още не са се свързали с него.

“С нетърпение очаквам да разбера в какво съм обвинен. Чужди правителства се свързаха с мен – на Холандия, Естония, Швеция, Литва, а българското все още не е”, заяви пред БТВ издирваният от Русия български журналист Христо Грозев, който работи за разследващия сайт „Белингкат“.

Грозев е наел адвокат в Русия, но той още не може да се добере до информация за причините за обявяването му за издирване.

Христо Грозев живее в Австрия, която му дава защита и самият той ще се възползва от това.

“Абсурдно е, когато български журналист бъде издирван федерално от страна (Русия – б.р.), която води война и против, която ние даваме оръжия на другата държава (Украйна – б.р.) в конфликта, да има нулева реакция. Без да се зададе въпрос за какво е това и има ли нарушаване на човешките права, има ли опасност за нашия гражданин и едва на третия ден да бъде отправен такъв въпрос”,каза той

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *