ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Президентът призова партиите да не водят черна кампания

Президентът Румен Радев призова в предизборната кампания партиите да изведат идеи за бъдещето на България, а не да залагат на черен пиар и да дълбаят нови червени линии помежду си. Държавният глава коментира и темата и за високите цени на хранителните продукти. Радев очаква решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия, а контролните органи да действат безкомпромисно.

“Най-удобно е да се атакува служебния кабинет, но това не дава резултат. Правителството прави всичко, за да се пребори с инфлацията. Трябва реална борба и от останалите органи, очаквам контролните такива да си свършат работата”, каза президентът.

В навечерието на поредната предизборна кампания, която започва на националния празник Трети март президентът Румен Радев се надява политическите партии да са си извлекли поуки от кампаниите на предишни избори. 

“Нека на Трети март да видим на преден план идеите на партиите за бъдещето, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите отново те ще трябва да търсят възможности за консенсус, пак ще трябва да сядат на една маса и да търсят да минават по вече изгорени мостове. Виждаме това до какво води – или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание. Партиите вече поставят ясни стратегически цели. Ако искат тези цели да бъдат постигнати, те са длъжни да съставят редовно правителство”, призова той.

Държавният глава коментира и темата, че месец преди изборите все още няма закупени устройства за видеонаблюдение на вота. Днес служебният кабинет отпусна средства за видеонаблюдение. 

“Когато парламентът поставя задачи пред служебното правителство със законодателни промени в последния момент, естествено, че правителството ще е под огромно изпитание. Въпросът с видеонаблюдението е не само технологичен, но и организационен. Трябва да се подготвят секциите, устройствата и най-вече хората как да работят с тях. Аз се надявам, че ще бъде намерено решение, работи се активно и смятам, че изборите няма да бъдат опорочени. Атаките срещу служебното правителство не са спрели. Най-удобно е в една предизборна кампания е да се атакува служебното правителство, но се вижда, че това не дава резултат”, каза Радев. 

“Огромният проблем пред българските граждани днес е инфлацията и цената на хранителните продукти. Нужна е решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия. Очаквам контролните органи да са безкомпромисни всеки ден. Очаквам още утре правителството да обяви резултатите от проверките и най-вече продължаващи ефективни мерки, които да достигат до всеки български гражданин”, категоричен бе Радев.  

“Никой не ми е препоръчвал служебни министри. Аз имам достатъчно наблюдения и контакти, за да реша сам кой да бъде служебен министър. Всички сигнали за корупция, които са пристигнали в президентската институция, са предадени на прокуратурата”, отговори президентът на журналистически въпроси. 

Президентът Румен Радев присъства на представянето на документалния филм „Девет глътки свобода“, посветен на избухването на Априлското въстание от 1876 г. в Ново село, което днес е част от град Априлци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *