ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Продължаваме промяната” и “Демократична България” отиват заедно на изборите

Ивайло Мирчев

“Демократична България” и “Продължаваме промяната” са подписали коалиционно споразумение за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

“Има съгласие, има коалиционно споразумение. Ще се регистрираме в ЦИК и ще се явим заедно на изборите”, обяви пред БНТ Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

“Апелираме всички, които искат да ни подкрепят, да се подпишат в подписката за регистрацията на коалицията”, добави той.

“Преценихме, че явяването заедно на изборите е най-правилният ход. Целта ни е да вземем първия мандат за съставяне на правителство и да съставим реформаторско правителство. Надявам се да успеем да спечелим доверието на българските граждани”, посочи Мирчев.

“САЩ все още нямат никакво доверие в работата на българските институции. Ние сме рекордьори по санкционирани, въпреки че сме стратегически партньор на САЩ”, каза Мирчев по повод излезлия днес нов списък със санкционирани по закона “Магнитски” българи.

“Отговорността за това е само на един човек – Иван Гешев, защото той не расзледва твърденията на Васил Божков за даване на подкупи. Ако беше провел разследване, може би нямаше да се налага от САЩ да ни посочват кои са корумпираните политици у нас”, заяви бившият депутат.

“Борисов ще се опита да използва Горанов като бушон – ще каже, че няма нищо с тази работа. Това не трябва да се допуска, Горанов в тази работа е като консилиери (позиция в ръководната структура на сицилианската, калабрийската и италиано-американската мафия, нещо като “висша дясна ръка” – б. ред.) на Борисов”, подчерта Ивайло Мирчев.

“ГЕРБ и ДПС се наричат евроатлантически партии. От днес нататък, за да се наричат така, първо трябва да се преборят с вътрешната си корупция. Досега наричахме ГЕРБ, ДПС и БСП “хартиена коалиция”. Сега можем да ги наричаме коалциията “Магнитски”, защото всяка една от тези партии има виден представител в списъка “Магнитски”, коментира Мирчев.

“Това е невероятно международно унижение и има влияние върху инвестиционния климат в България. Не трябва да чакаме Великбритания да потвърждава санкциите, а САЩ да ни посочват корумпираните, трябва сами да ги хващаме. Но ние не можем, защото нямаме главен прокурор. Много отдавна голямата битка е за това, че България няма главен прокурор и прокуратурата се е сраснала с организираната престъпност”, каза още Ивайло Мирчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *