ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Според Радев КТ “Подкрепа” е ценен и търсен партньор

Румен Радев

“Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание”. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) “Подкрепа”.

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, но бурният живот през тези три десетилетия, през който мина вашата организация, се превърна в опора и безмилостен критик, но и ценен и търсен партньор от властта“, каза президентът.

Според него групата от хора, която е създала организацията е заложила на необикновени неща и затова са успели да устоят на “трусовете на времето”. “Защото КТ “Подкрепа” не е просто синдикална федерация, а формация, която отива много по-далеч към бъдещето на страната”, добави още Радев.

“КТ “Подкрепа” не е просто синдикална организация, която се бори за по-добро заплащане и права. Тя отива много по-далеч в своята отговорност към обществото и бъдещето на страната, защото всички вие, въпреки този подробен лист от минали, настоящи и бъдещи борби, вие не само се борите за по-добри условия на работа и живот”, каза държавният глава.

“Вие сте организация, която търси причините на проблемите и техния генезис. Имате силите и енергията да ги отстоявате и затова си мисля, че работейки заедно, ще е само за добро. Ние сме длъжни като общество да отговорим на проблемите и исканията на хората. Тук хората трябва да бъдат сплотени и солидарни. У нас и в света има ситуации, които поставят хората в трудни положения и затова вие, ние и всички трябва да работим за това да ги разрешаваме”, добави още той.

Радев благодари на синдикатите, че следват интереса на трудещите се и че застават с отговорни позиции за бъдещето на България.

“Надявам се, ще заедно с вашите колеги синдикалисти ще работим за по-справедлива, по-добра България и просперираща Европа”, завърши Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *