ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Радев: Тодоровден е символ на порива на българина към свободата

радев тодоровден

Обичаите и традициите, съхранени от българите през вековете, са нашата връзка с предците ни. Това заяви президентът Румен Радев, който в конна база „Фригопан“ в село Царацово, община Марица участва в отбелязването на Тодоровден и официалното откриване на състезателния сезон по конен спорт. Президентът подчерта здравата връзка на българина със земята, с ездата и конете. “Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата”, посочи държавният глава. И допълни и че днес по традиция българите отправят молитви за здравето на конете, но празникът, който е на прага на пролетта, е и надежда за нов живот и плодородие.

Радев поздрави организаторите за възможността, която дават на младите хора да се развиват и да показват умения в конния спорт. Президентът благодари на родителите и близките на жокеите, за това, че със своята ангажираност и всеотдайност мотивират спортистите за активен начин на живот, възпитават ги в трудолюбие, любов към традициите, природата и животните. На българските спортисти по конен спорт държавният глава пожела здраве и спортни успехи. “Уверен съм, че ще растете като достойни българи, наследници на горд и силен народ. Ще бъдете пример за подражание и всеки ден ще отстоявате принципите на честната игра и ценностите на физкултурата и спорта”, каза още Радев.

Събитието, в което държавният глава се включи по покана на млади жокеи, започна с водосвет. Бяха представени и народни обичаи, свързани с Тодоровден. Румен Радев награди участниците в детската възрастова група, които се включиха в състезанието по прескачане на препятствия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *