ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Румен Радев посрещна президента на Черна гора Мило Джуканович

Румен Радев

Президентът Румен Радев посрещна на пл. “Св. Александър Невски” в София държавния глава на Черна гора Мило Джуканович, който е на официално посещение у нас по покана на Радев. Двамата отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин.

Очаква се по време на визитата на Джуканович да бъдат обсъдени актуални теми от регионалния дневен ред и европейската перспектива на Западните Балкани, както и сигурността и енергетиката. По-късно двамата държавни глави ще имат среща “на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.

В рамките на посещението си президентът на Черна гора ще се срещне със служебния премиер Гълъб Донев.

В началото на февруари Стефан Димитров връчи акредитивните си писма на президента на Черна гора и официално встъпи в длъжност като извънреден и пълномощен посланик на България в Черна гора. По време на среща между двамата Джуканович даде висока оценка на двустранните отношения с България и благодари на страната ни за подкрепата, която е оказала на Черна гора в преговорния процес с Европейския съюз , както и за отличното партньорство в рамките на НАТО. Миналата година през юли Радев беше на официално посещение в Черна гора по покана на Джуканович.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *