ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Рашков: Борисов се опитва чрез Гешев да разбере какво знам

Бойко Рашков

“Очевидно Борисов чрез Гешев в момента се опитва да разбере какво знам аз и бих могъл да изложа в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийския градски съд, насрочено за следващата година през януари-февруари.” Това заяви пред репортери в парламента депутатът от “Продължаваме промяната” и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

По-рано от Софийската градска прокуратура съобщиха, че Рашков е отказал да получи призовка за разпит. Държавното обвинение иска той да разкаже онова, което му е известно за договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала “Хемус”. Преди месеци бившият силов министър изнесе информация, че парите за строежа на магистралата са стигнали до кухи фирми, а оттам – до лица, които са си купували луксозни имоти в София.

“Освен тези няколко милиона, които просто така небрежно са по някакъв начин попаднали в нощното шкафче на бившия премиер, ние в крайна сметка ще разберем ли как е построена къщата в Барселона – с какви средства, той има ли участие в това строителство – лично или чрез негови близки и познати, и дали действително това строителство е свързано с международна схема за пране на пари, както ми написа испанската полиция, докато бях министър на вътрешните работи“, запита Рашков.

Той посочи още, че щом обвиняемият бизнесмен Васил Божков не може да бъде призован тук, в България, “може да бъде разпитан чрез видеоконференция. Прокуратурата може да поиска да го разпитат на място властите или да поиска разрешение прокурор или разследващ орган да отиде да го разпита дали ще потвърди във формата на протокол за разпит, че е осигурявал милиони средства на бившия министър-председател, на неговия финансов министър и на пресаташето Арнаудова, както заявяваше нееднократно по телевизията.”

По думите на депутата от ПП, когато се изяснят тези неща, тогава ще е справедливо да го чакат с призовка, за да го питат откъде знае нещо за автомагистрала “Хемус”. И добави , че фактите за нея знаят народните представители от ГЕРБ и бивши министри Николай Нанков и Петя Аврамова, както и “други високопоставени служители”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *