ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

СДС: Думите на Лорер са шамар за българите в Северна Македония

„СДС сме възмутени от думите на депутата от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер“.

Това обявиха от Съюза на демократичните сили.

На 29 януари бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер обяви пред Нова телевизия , че господинът, който беше атакуван в Северна Македония, не е български гражданин. А той се определя като човек с българско самосъзнание. Лорер коментира по случая, че България трябва да защитава преди всичко своите граждани.

От своя страна от СДС заявиха, че това изказване ги навежда на мисълта, че г-н Лорер не схваща и не осъзнава в дълбочина проблема и не разбира какво е българско самосъзнание в Република Северна Македония (РСМ). Според тях се създава усещането, че за него отношенията ни със Северна Македония са абстрактно-институционални. Те обвиниха Лорер, че за него как хората с българско самосъзнание живеят и се справят с омразата срещу тях очевидно не е в неговата парадигма.

От СДС коментираха думите на Лорер, че въпросът се политизирал. Те попитаха: „А какво друго, ако не политика е това, което се е случвало повече от 70 години и продължава да се случва в Македония спрямо българите там, и спрямо държавата България?!“

„Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония,“ подчертаха от партията. 


По думите на СДС Лорер показа на българите в Северна Македония, какво е отношението към тях на политическата сила, която представлява.

От СДС нападнаха „Продължаваме промяната“ като ги обвиниха в политически цинизъм, който е толкова безпардонен, че дори не смятат за необходимо да го прикриват.

Те обявиха, че няма да приканват Даниел Лорер или „преките му партийни вождове да се извиняват, защото ще бъде неискрено и безсмислено.“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *