ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Служебното правителство подпомага финансово предоставилите помощ на украински бежанци

Министерски съвет Гълъб донев

Служебното правителство подпомага финансово предоставилите хуманитарна помощ на украински бежанци. Ще бъдат покрити плащанията на кандидатствалите по програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България.

Програмата беше приета миналата година и е в размер на повече от 5,7 млн. лева.

Ще бъде изплатена помощ по 160 подадени заявления от лица, осигурили подслон и храна на украински бежанци от началото на войната до края на май миналата година, се посочва в съобщението на Министерския съвет. 

С друго решение кабинетът одобри помощ на кандидатите по “Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България”, приета през 2022 г. Актът обхваща периода от 16 ноември 2022 г. до 31 декември 2022 г. по верифицирани заявления на заинтересованите лица, съгласно списък, неразделна част от проекта на решение. Получатели на помощта са хотелиери и лица, упражняващи дейност в обекти държавна и общинска собственост, настанили и изхранвали или само настанили лица, получили временна закрила, без оглед на правноорганизационната им форма.

За периода е верифицирана помощ в размер на 6 389 579,25 лв. с ДДС за предоставени нощувки по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *