ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Служебното правителство реши да предоставим хуманитарна помощ на Сирия

Служебното правителство прие решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Сирия. Това обяви пред журналисти в Министерския съвет говорителят на кабинета Антон Кутев.

Очаква се самолетът с хуманитарна помощ да излети утре.

Припомняме, че помощта идва след серията от мощни трусове на 6 февруари, от които бяха засегнати Турция и Сирия.

Операциите по издирването на оцелели под развалините са на път да приключат в контролираната от опозицията територия на Северозападна Сирия осем дни след опустошителното земетресение, съобщи вчера (14 февруари) Ройтерс, като цитира изявление на спасителната организация “Белите каски”.

“Готвим се да приключваме. Индикациите, които имаме, са че няма оцелели, но се опитваме да направим последни проверки на всички места”, заяви Раед ал Салех, ръководител на организацията, извършила основните спасителни операции в опустошения район.

Броят на хората, загинали при разрушителното земетресение в Турция и Сирия преди седмица, надхвърля 35 000, като до момента е потвърдена смъртта на общо 35 224 души.

Освен нашата страна помощ на Сирия ще окажат и Австрия, Кипър, Финландия, Германия, Гърция, Италия, Румъния, Словения, както и Норвегия. ЕС изпраща спешно към Сирия зимни палатки, отоплителни уреди, одеяла, вода. Помощта ще бъде разпределена в контролираните от правителството райони, благодарение на организациите към Червения кръст и Червения полумесец, а в останалите – в сътрудничество с Международната организация по миграцията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *