ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Според Александър Пулев ПВУ работи ефективно

Планът за възстановяване и устойчивост е работещ инструмент, той работи ефективно“. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев за БНТ.

Това, което ние заварихме като служебен кабинет на втори август, беше една отворена процедура по плана. За жалост няколко седмици след отварянето имаше само четири внесени инвестиционни предложения“, обясни Александър Пулев. 

Той отбеляза, че неговият екип е предприел безпрецедентна информационна кампания. “Буквално обиколихме цялата държава –  28 области, за няколко месеца с една-единствена цел –  да споделим с хората всичките тези възможности, които ще се отворят по линия на плана. Приключихме годината с две процедури по плана и входиран интерес от над 10 200 средни предприятия“, каза служебният министър. 

Александър Пулев припомни, че първата отворена процедура е “Технологична модернизация”. “Там очаквахме около 1000 проектни предложения, а приключихме с 2600 кандидатури. Успяхме в много спешен порядък до края на миналата година да обявим и първите фирми, които ще получат безвъзмездна помощ по линия на плана. Първите 953 компании вече са факт“, посочи той. 

Пулев поясни, че в момента се сключват договори с тези фирми и се очаква още в края на март първите средства по плана да стигнат и до хората. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *