ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Според Митов списъкът “Магнитски” не е послание към ГЕРБ

Даниел Митов

“Не трябва да се драматизира толкова много списъка “Магнитски”. Това не е послание нито към ГЕРБ, нито към лидера Бойко Борисов. Това е послание към българските институции –  че не си вършат работата и им нямат доверие. Трябва да има реформи”. Това заяви за Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в отговор на въпрос има ли опасност в следващ списък “Магнитски” да бъде посочен и лидерът на партията.

На въпрос викан ли е Борисов в посолството на САЩ, Митов подчерта, че няма никаква представа и на този въпрос трябва да отговори лидерът на ГЕРБ.

Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого освен от гражданите. Ако България няма кабинет след изборите – шансовете за излизане от политическата, икономическата и всякакви други кризи, намаляват драматично. Но нека не предпоставяме коалиция с ДПС и БСП, преди да са минали изборите“, подчерта той, коментирайки въпрос дали партията ще направи и невъзможното след изборите – дори и ако това означава политическа щета,  за да има кабинет.

Според Митов, за да направи ГЕРБ оферта за управление, трябва да е наясно кои партии са в НС. “Има партии на ръба. Има такива, които не е ясно ще влязат ли – или не. Има варианти, които опитахме последния път – експертен кабинет с по-широка подкрепа, без ярки политически фигури, който все пак да извади държавата от ступора, в който се намираме. Ще преценим възможностите, когато знаем каква конфигурация има в парламента. Ние отиваме за победа. Ще се борим за максимално голям брой депутати, които ще ни позволят този път, дай Боже, да не зависим от политически играчи, които са откровено безотговорни“, категоричен е Митов.

На въпрос за това дали има притеснения, че лидерът на партията ще влезе в следващ списък “Магнитски”, той коментира: “Това не е послание към лидера на ГЕРБ, а към институциите у нас. Няма им се доверие. Ние знаем какво трябва да правим. Трябва да знаем оттук насетне като държава да продължим усилията, но да продължим разумно, за да не правим реформа на реформата“, заключи Даниел Митов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *