ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Тома Биков вижда шанс за правителство само с първия мандат

Парламент 47 народно събрание Тома Биков

“Правителство ще може да има само с първия мандат. Той е легитимният, а колегите от “Продължаваме промяната” дават сигнали, че не желаят да има правителство. Доколкото разбирам тяхна голяма цел е да слеем местните избори с парламентарни.“

Това обяви Тома Биков от ГЕРБ в интервю за БНР.

Той бе категоричен, че ако ПП-ДБ са на първо място, шансът за съставяне на правителство е минимален. В същото време, ако ГЕРБ е първа сила, има много сериозен шанс да се сформира кабинет.

Биков уточни, че от заявките, които вижда, бъдещото правителство няма да бъде коалиционно, защото всички отхвърлят подобен вариант. Ето защо от ГЕРБ са готови да предложат различни формули за управление, защото имат желание най-после България да има парламент.

Бившият депутат от ГЕРБ посочи, че България е в институционален разпад, тъй като, когато няма редовно управление, хората са демотивирани.

По отношение на съдебната реформа, Биков обясни, че разговорът е сведен до елементарната формула: който подкрепя предложенията е честен, който не – е нечестен и мафиот, но независимо от това от ГЕРБ ще я подкрепят. В същото време той настоя, че съдебна реформа се прави с разговори и с включване на широк кръг от хора.

Във връзка с отложеното приемане на еврото Биков коментира, че Асен Василев е провеждал проинфлационна политика, която била в разрез с влизането ни в еврозоната.

По думите на Биков отговорност за изключително високата инфлация в България носи Асен Василев, в чийто интерес било “Лукойл” да продава по-скъпо гориво у нас.

“Бензинът беше на завишена цена, защото руският петрол, с който работи “Лукойл”, не беше на цената на този, с който работят останалите държави“, уточни Биков.

Той припомни, че Владислав Горанов като финансов министър е вкарал България в чакалнята на еврозоната, а днес – две години, по-късно, в които управляват представителите на „Промяната“ се оказва, че България не отговаря на изискванията за членство в еврозоната. Във връзка с включването на Горанов в списъка “Магнитски” Биков уточни, че ако има данни за извършени престъпления, то по това трябва да се произнесе българският съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *