ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Тома Биков: Няма да подкрепим втория мандат

Парламент 47 народно събрание Тома Биков

Тома Биков заяви, че ГЕРБ няма да даде подкрепата си за втория мандат

“ГЕРБ няма да даде подкрепа за втори мандат”. Това заяви в интервю за Нова телевизия зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той поясни, че причината е, че такава не им е искана от “Продължаваме промяната”.

Според него няма да се стигне до предложение за правителство. “Всички тези писма са една пушилка, за да могат ПП да върнат накрая мандата неизпълнен”, смята депутатът. Той добави, че се е оформила една коалиция във вчерашния ден (14 декември), в която очевидно ГЕРБ-СДС не са участвали.

Визирайки “Продължаваме промяната”, Биков заяви: “Те да си намерят подкрепата от партиите, с които до вчера бяха в коалиция”. Също така посочи, че ГЕРБ възприема ПП като свой основен политически опонент, заради което съвместно управление между двете формации е на ръба на невъзможното.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС заяви, че са имали възможност да издигнат два партийни кабинета, тъй като така или иначе вече са го правили.

“Правили сме го, издигали сме и Даниел Митов за кандидат за министър-председател. Безспорно можем да издигнем веднага г-н Бойко Борисов за министър-председател, даже това щеше да бъде по-стандартният ход. Преценихме, че е добре да дадем възможност на тези, които са ни опоненти, които не ни харесват, да могат да се хванат за нещо, за да има редовно правителство”, поясни още народният представител.

По повод ветото на президента, което той наложи върху промените в Изборния кодекс, Биков бе категоричен, че от ГЕРБ-СДС няма да го подкрепят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *