ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

УНСС и НАП подновиха сътрудничеството си 

Днес (16 февруари) бе подписано ново рамково споразумение за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Националната агенция за приходите (НАП). Споразумението бе подписано от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов.

Проф. д-р Димитър Димитров заяви, че подновяването на споразумението за сътрудничество между НАП и УНСС е още едно доказателство за установените традиции в университета за активно взаимодействие с държавните институции. Също толкова добро е и сътрудничеството с бизнеса за предоставянето на практически ориентирано обучение и за развиването на практико-приложна научноизследователска дейност.

Борис Михайлов подчерта, че с подписването на споразумението отношенията между двете институции продължават в нова перспектива, която ще донесе ползи и за двете страни. Той посочи, че за студентите с икономически профил е много добре да придобият практически опит в НАП, защото там се виждат всички сфери на икономиката. И това дава възможности за бъдещо развитие в много други области на социално-икономическия живот, включително и за развитие на собствен бизнес.

В документа е записано, че УНСС и НАП ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични събития, представящи НАП като подходящо място за работа и кариерно развитие.

Двете институции ще си партнират в обмена на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на НАП и УНСС. Освен това представители на Агенцията ще могат да бъдат лектори и да организират майсторски класове със студентите. Те ще могат да участват в семинари, конференции, срещи и други прояви на университета.

Сътрудничеството обхваща и подготовка и провеждане при необходимост на специализирани курсове за повишаване на квалификацията  и преквалификацията на служителите на НАП, в това число, но не само, и чрез Института за следдипломна квалификация на УНСС.

Предвижда се и възможност за партньорство при подготовката на съвместни проекти и последващото им изпълнение. Планира се и съдействие за провеждане на обучения в магистърски и докторантски програми в УНСС, които биха представлявали интерес за служители от Агенцията.

НАП ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от институцията.

Документът предвижда и сътрудничество при съвместно иницииране на законодателни промени, свързани със създаване на по-благоприятни условия за взаимодействие между науката, образованието и държавната администрация.

Координатор по реализацията на рамковото споразумение за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Даниела Петрова, ръководител на катедра „Финансов контрол”. От страна на НАП са Росица Василева, началник отдел „Обучение“, и Александра Симеонова-Цоцовска, главен експерт в отдел „Оценяване и развитие“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *