ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

УНСС представи колективна монография „Медийна грамотност“

„За Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е чест, че катедра „Медии и обществени комуникации“ се утвърди като един от най-авторитетните стожери за развитието на журналистиката и медийната култура в страната. Фактът, че през ноември 2022 г. катедрата беше одобрена за катедра на ЮНЕСКО „Медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие“, е едно неоспоримо доказателство, че работите професионално.“ 

С тези думи ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри честванията на 15-я рожден ден на катедра „Медии и обществени комуникации“-УНСС.

Проф. Димитров поздрави целия екип и доц. Стела Ангова – ръководител на катедрата за отличните издателски постижения, като ги призова да продължават да творят и да създават.

Доц. Ангова отбеляза, че за 15 г. катедрата е обучила 1500 студенти – магистри, бакалаври, докторанти. Също така е издала множество публикации, като е участвала в национални и международни проекти. 

Деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация – СУ(ФЖМК) проф. д-р Веселина Вълканова и зам.-деканът Николай Михайлов поздравиха колегите си за 15-годишнината на катедрата. От името на академичната общност на ФЖМК-СУ, те пожелаха на екипа да продължава да обучава своите ученици в духа на високите професионални и образователни стандарти.  

По време на събитието бе представена и колективна монография „Медийна грамотност“, създадена от научноизследователския екип на катедрата (на снимката, пресцентър на УНСС).

Представяне на монографията "Медийна грамотност"
Част от авторите на монографията. Снимка – Пресцентър на УНСС.

Това са доц. д-р Светла Цанкова, доц. д-р Стела Ангова, гл. ас. д-р Мария Николова, гл. ас. д-р Иван Вълчанов, гл. ас. д-р Илия Вълков, д-р Георги Минев и доц. д-р Мартин Осиковски.

Доц. Цанкова, която е ръководител на проекта, заяви, че това е един научен продукт, за който са положени много усилия. По него е работено в продължение на три години. Тя благодари на колегите си за усилената работа.

Екипът на проекта обясни, че темата напълно съответства на работата им като катедра на ЮНЕСКО, както и че ще бъде учебник по дисциплините от новия учебен план, свързани с темите на проекта. В книгата е представен и примерен план за обучение по медийна грамотност от 8-12 клас. 

Всички участници в събитието се съгласиха, че обучението по медийна грамотност не е еднократен акт, а е за цял живот – трябва да започва от най-малките и да обхваща и най-големите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *