ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Христанов: Лагерите са обособени, не искам да съм част от този агресивен разговор

Иван Христанов

Политиката трябва да носи надежда, да въвлича и ангажира хората, да е разговор за общото ни бъдеще и как да изглежда държавата ни. През последните месеци този разговор го загубихме. Политиката днес се концентрира около разправии, пропасти, жълти заглавия. Това заяви бившият депутат от “Продължаваме промяната” Иван Христанов и бивш зам.-министър на земеделието в ефира на БТВ.

Той сподели защо напуска ПП: „Защото вече са разпределени силите. Това позициониране е готово. От една старан, имаме силите, срещу които се борихме, от другата – ПП и „Демократична България“. Тези лагери са обособени, този разговор е обособен. Не чувствам, че искам да съм част от този агресивен разговор. Целият политически пейзаж носи този елемент – той не носи решение.“

„Не съм огорчен или разочарован от ПП. Този модел ще се репликира в следващото НС и не виждам как ще стане сега“, каза още той.

Той пожела до изборите да запази дискретност по темата за това какво ще прави сега.

На въпрос относно това как „Капитан Андреево“ изглежда сега, той заяви: „Казусът изглежда като победа на вярата. Изглеждаше безнадеждно, но показахме, че държавата може да служи на гражданите и да е на тяхна страна. Казусът е решен.“

„Нямам огорчение. Диалогът между мен и съпредседателите на ПП не е спирал. Егоистите търсят кокал, аз се оттеглих един час, след като се разпусна парламента, за да не давам поводи за спекулации за листи“, обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *