ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Христо Грозев заяви, че се разследва реална заплаха за покушение срещу него

Христо Грозев

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство – принц Уилям, който е патрон на събитието“. Това коментира за Нова телевизия разследващият журналист Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

“Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация”, обясни той.

Във връзка с наградите “Оскар”, той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. “През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива”, допълни Грозев.

Журналистът коментира и войната в Украйна. Той не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. “Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин”, каза още той.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. “Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година”, коментира Грозев.

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа – чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. “Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам“, подчерта той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *