ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Христо Иванов: Денков носи послание за диалог и примирие

Парламент Христо Иванов Асен Василев

Кандидат-премиерът на ПП Николай Денков се срещна с част от парламентарно представените партии

Кандидатът за премиер Николай Денков носи в себе си послание за диалог и примирие. Това е нашата оценка и тя ангажира само нас, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. От “Продължаваме промяната” се срещнаха с представители на ГЕРБ-СДС, “БСП за България”, “Демократична България”, “Български възход” и ДПС. Разговорите се проведоха в зала “Запад” на Народното събрание по инициатива на номинирания за премиер Николай Денков. Покана беше отправена към всички формации в парламента, но от “Възраждане” не се отзоваха. А от ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха консултациите още в началото.

“Моят призив е да подхождаме отговорно, ние оценяваме това, че вие имате идеална биография на държавен деец и това не е без значение. Да, много е сложен балансът между необходимостта на неутрализиране на процеса и човекът, който носи отговорност. Аз виждам сериозни усилия от ваша страна. Ние виждаме сериозен опит и призоваваме към него да се подходи като такъв”, каза още Иванов. “Ние сме съгласни с тази формулираната политика, смятаме че е добре това да бъде първоначална среща, която да продължи и по-нататък за доуточняване. Ако се опитаме да неглижираме този сериозен опит, трябва да се носи отговорност. Уместно е да се обсъди политическа декларация, която да се гласува в залата и всяка партия да заяви дали подкрепя приоритетите”, предложи съпредседателят на ДБ.

Втората политическа сила – ПП, ще получи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Преди дни парламентът отхвърли номинацията на издигнатия от ГЕРБ-СДС за премиер Николай Габровски. Преди ден от “Продължаваме промяната” съобщиха, че предлагат Николай Денков за министър-председател. А той посочи, че целта е да се търси съгласие за най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *