ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ЦИК ще инструктира СИК как се прави видеозаснемането на вота

Председателите на секционните избирателни комисии ще включват и изключват мобилните устройства, с които ще се извърши видеоизлъчването и видеозаснемането при преброяването на резултатите от изборите на втори април.

“В методическите указания, които подготвяме за работата на членовете на секционните избирателни комиси, ще бъде описано подробно и тези действия как трябва да бъдат извършени. Отделно от това Министерство на електронното управление и “Информационно обслужване” ще подготвят също разяснителни материали, включително имаме информация, че видеоклип ще бъде подготвен с показване на начина, по който трябва да се включват устройствата и как ще се извършва самото излъчване и заснемане”, коментира говорителят на ЦИК Росица Матева.

ЦИК вече определи, че в секциите, в които по технически причини няма интернет няма да има и излъчване в реално време а само видеозаснемане, а клипът ще бъде качен в платформата, която се подготвя от Министерството на електронното управление .Устройствата за видеонаблюдението трябва да са с резолюция, която да позволява да се разчете вотът и да се чуе гласът на член на СИК, който обявява резултата за всяка бюлетина. 

Числовите данни от флаш паметите на машините ще се публикуват на сайта на ЦИК с цел контрол върху гласуването с устройствата. Данните ще се извличат в районните избирателни комисии. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *