ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Шишков: Движението през “Витиня” ще бъде пуснато изцяло преди Коледа

Парламент Иван Шишков

Движението през “Витиня” ще бъде пуснато изцяло преди Коледа, до 20-ти декември. За това увери в кулоарите на парламента служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.  

По повод строителството на АМ “Струма”, той заяви: “Края на януари трябва да бъде завършен анализът на мерките. След това можем да запонем процедурата по ПУП и вземане на решение за строеж. Ако този служебен кабинет остане на работа, гарантирам, че ще бъде направено всичко, за да бъде спасен ОВОС и да започне изграждането на участъка”, увери министърът.

Той не отрече, че има проблеми с поддръжката на българските пътища. Начинът, по който се финансира тази дейност, по думите му, е един от проблемите. “Ударно  момента на “Тракия” и “Струма” се сменят мантинели”, заяви Шишков. 

Министърът коментира и исканията на служители на Агенция по кадастъра и АПИ за по-високи заплати. 

“Имат абсолютно справедливи искания за увеличение на заплатите. Работи се може би около месец и половина по-назад. Агенция по кадастъра и АПИ са агенции към МРРБ, които са с изключително ниски заплати. И в ДНСК заплатите не са високи. Получил се е изключителен дисбаланс в рамките на тази година. В момента се работи в посока да бъде решен този проблем. Изисквам от АПИ изключително много работа. Колегите в АПИ имат да работят страшно много и работиха страшно много в последните месеци. Трябва да бъде намерен механизъм, за да получат по-добро заплащане. Аз съм част от тази гилдия, за мен те са колеги. Казусът с протестите на служителите на АПИ няма нищо общо с неплащането на пътните фирми. Там има други проблеми с плащането. Започва решаването на тези плащания”, каза той.

“Има построени 800 километра магистрали. Необходими в момента са ни поне 2 000 километра. Лошото във всичко това е, че за две трети от тях няма и проекти, камо ли да говорим за строителство. Имаме една-единствена магистрала проектирана от край до край и построена и това е АМ “Тракия”. Всички други си имат своите проблеми. Това, което следва да бъде направено и решено, няма да стигне мандат на редовен кабинет 4 години. Призова за отговорно поведение на всички политически сили и да мислят за това как българите да живеят по-добре”, каза още Иван Шишков.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *