ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Янев за “Магнитски”: Корупцията е основен проблем, който трябва да атакуваме сериозно

Стефан Янев, "Български възход"

“Благодарност за нашите съюзници, в България има проблеми, които те виждат”, каза лидерът на “Български възход”

Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме много сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно. Трябват реални действия. Това заяви пред журналисти лидерът на партия “Български възход” Стефан Янев, който коментира актуализирания списък по закона “Магнитски” в САЩ.

“Благодарност за нашите съюзници и партньори, за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те ги виждат. И е нормално съюзници и партньори да подават такава информация към България и към българското общество. Разбира се, става въпрос за законодателство, което е в съответните държави, съответно в САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в ЕС, включително и в България –  държава-членка на ЕС. Тоест, от гледна точка на законодателството, нашият фокус е върху българското законодателство и българската правораздавателна система като такава”, коментира Стефан Янев.

“Усилията за смислена правна реформа трябва да продължат така, че правораздавателната система да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес. Така, че наистина да се създават условия за справедливост и правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона”, каза още той.

“Нашата теза винаги е била: сериозна реформа в правораздавателната система, която преминава през промени в Конституцията, каквито са и препоръките на нашите партньори от Европейския съюз. Тези специалисти, които работят в рамките на Венецианската комисия, и техните препоръки са точно в този смисъл. А промените в Конституцията преминават през едно мнозинство, което се нарича в парламента “160 плюс” гласа”, допълни Янев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *