ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Янев: Ще подкрепим Габровски, но не и състава на проектокабинета

Откриване на 48 Народно събрание Парламент Стефан Янев

“Български възход” ще подкрепи издигнатия от ГЕРБ-СДС кандидат-премиер Николай Габровски, но няма да подкрепи неговия проектокабинет. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на партията и шеф на парламентарната група Стефан Янев. “Ние ще подкрепим персонално проф. Габровски като кандидат за премиер, в същото време парламентарната група на “Български възход” няма да подкрепи предложената структура и състав на кабинета поради липса на политическо споразумение”, каза Янев. 

“Български възход” бе единствената от парламентарно представените формации, която до този момент не бе съобщила позицията си във връзка с проектокабинета “Габровски”.

“В началото на 48-ото Народно събрание повечето от представителите на политическите сили изразиха надежда и отговорност пред избирателите, че сме тук да решаваме проблеми и да предлагаме решения за проблемите на българските граждани. Диалогът започна трудно. Днес, когато трябва да гласуваме структурите в състава на Министерския съвет, виждаме на практика резултата от този диалог”, посочи Янев. По думите му гласуването за предложения кабинет от ГЕРБ-СДС е и връзката с гражданите и “демонстрацията дали има връзка между думите и делата ни на партиите”.

“Поздравявам ГЕРБ-СДС за избора на проф. Габровски”, отбеляза лидерът на БВ, но допълни, че действията и подкрепата на кабинета трябва да бъдат основани на ясни принципи и правила кой носи политическата отговорност – нещо, което от партията му не са видели. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *