ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

18 мигранти са загинали от задушаване в камион край София

полиция

18 мигранти са загинали от задушаване, докато били превозвани в тайници на камион. Телата им са открити в близост до София. На мястото са изпратени линейки и няколко патрулни автомобила на полицията, както и служители от столичната аварийна служба. Пет екипа работят на терен с ранените, които са с обгазявания. Най-малко 10 души са ранени и спешните медици им оказват помощ на място, предаде bTV. Над 10 души са в много тежко състояние. Те са откарани в “Пирогов”, “Света Анна” и ВМА.

Сигналът е постъпил около 14:15 ч. днес и е бил за изоставен товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора около него. Няма данни за пътен инцидент. Превозваните бежанци са били около 40 души, които пътували укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Хората са прекарали дълго време без храна и вода, не е ясно колко точно. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на водачите, които по данни на чужденците са избягали. Активната полицейска работа по случая продължава.

Трима от мигрантите, приети в “Пирогов”, са с опасност за живота, съобщи пред журналисти д-р Диана Димитрова от спешното отделение на лечебното заведение. Двама от тях са приети в шокова зала, а единият – в триажна зала, като на всички се извършва необходимата диагностика, подаване на кислород и вливания. Приетите в шоковата зала не са в адекватно състояние. По думите ѝ се очаква още от намерените живи мигранти да бъдат транспортирани в “Пирогов”.

Към 17.00 ч. в Спешното отделение на Военномедицинска академия в София са докарани петима мъже. Те са настанени в реанимация, като четирима от тях се намират в тежко състояние и се е наложила интубация и командно дишане.

В болница “Св. Анна” са приети двама мигранти. Единият е на видима възраст 15 години, а другият е на около 20 години, като и двамата са премръзнали и дехидратирани. Повече информация за състоянието им ще бъде предоставена след приключване на диагностиката.

11 души са настанени в столични болници към момента. Това заяви в последствие служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, след като посети приетите мигранти в “Пирогов”. Над 20 души също ще бъдат настанени в болници, те са в по-леко състояние. Мъжете са премръзнали, мокри, целите са с наранявания по тялото, не са се хранили няколко дни. Събрани са допълнителни медицински екипи заради инцидента.

Впоследствие стана ясно, че 34 души са хоспитализирани в лечебни заведения след инцидента. Сред пострадалите са и пет деца. Сред загиналите също има дете на видима възраст 6-7 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *