ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Актуализацията на бюджета влиза в парламента

Парламент Асен Василев

Очаква се актуализацията на бюджета да бъде разгледана на първо четене в пленарната зала тази седмица. Въпреки че промените в бюджетите на държавното обществено осигуряване и здравната каса бяха одобрени на първо четене от бюджетната комисия, актуализацията на държавния бюджет не срещна подкрепа. Ако тя не бъде подкрепена, нито един от останалите текстове не може да бъде осъществен. Финансовият министър Асен Василев изрази надежда. "…че в Българския парламент има достатъчно отговорни депутати, за да се приеме актуализацията".

Идеята е от 1 юли да се увеличат всички пенсии, като минималната, трябва да стане 467 лева. Заложено е и още едно преизчисление от 1 октомври. Предвижда се и отстъпка от 25 стотинки на литър за потребителите при зареждане на гориво за лични нужди, както и данъчни облекчения за семейства с деца. Очакват се премахването на ДДС на хляба, а за енергоносителите ставката ще бъде намалена от 9 на 20 на сто.

След разрива в управляващата коалиция подкрепата за законопроектите не е сигурна, а и очакването за обсъждането им в парламента идва на фона на заявката за вот на недоверие към кабинета от ГЕРБ. Лидерът на ИТН Слави Трифонов вече обяви, че "Има такъв народ" ще подкрепи само социалната сметка, а от ДПС дадоха заявка, че няма да подкрепят текстовете на първо четене. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *