ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Акад. Николай Денков не мисли да остава в служебен кабинет

Николай Денков

​Трябва да се положат всички усилия да има стабилно политическо присъствие и мнозинство в следващия парламент, което да позволи осъществяването на реформите. Затова мисля, че е по-добре да се фокусирам върху дейността, която би осигурила такова присъствие. Това заяви министърът на образованието в оставка акад. Николай Денков в предаването "Денят на живо" по Нова нюз.

"Миналата година, знаете, че останах в служебния кабинет, тъй като имаше нужда да се подготви учебната година. Тази учебна година сме доста по-добре подготвени, така че по-скоро предпочитам да изляза и друг служебен министър да изпълни тези ангажименти", призна той. 

"Истинският проблем да се разпадне коалицията е, че когато се поставиха въпросите за правосъдна реформа и за по-строг контрол върху харченето на големите средства, свързани с инфраструктурните проекти, се оказа, че една от партиите в коалицията не е готова да направи тези стъпки. Това е причината за разпада на правителството, а не толкова грешките на Кирил Петков или Асен Василев", допълни акад. Николай Денков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *