ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Алтернативен маршрут заради тунела “Люлин”

Тунелът ''Люлин"

Заради ремонт на тунела "Люлин"  ежедневно се предизвикват сериозни тапи от коли в квартала и недоволството на хиляди софиянци. Управляващите в Столичния общински съвет предлагат алтернативно трасе и зелена вълна, което да облекчи трафика.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че от днес, 21 октомври, новият маршрут вече може да бъде използван. Ако преди тунела шофьорите видят, че има задръстване, те могат да направят ляв завой по бул. "Петър Дертлиев", след което десен по бул. "Сливница". По тях се въвежда допълнителна зелена вълна в час пик – от 7:30 ч. до 9:00 ч. сутринта към центъра и от 17:00 ч. до 18:30 ч. в обратната посока.

По бул. "Сливница" с временна маркировка е осигурена трета лента към центъра, която да облекчи пропускливостта. Целта е за 10 мин. да се достига от тунела до бул. "Константин Величков", за да се облекчи движението. По алтернативното трасе ще могат да преминават по 1000 автомобила на час, обяви Георгиев.

От средата на юли текат ремонтни дейности на тунела в столичния квартал "Люлин". Оттогава задръстванията за люлинчани са ежедневие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *