ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Балабанов: Няма вариант ИТН да се върне на масата за преговори

Парламент избор на управител на БНБ Станислав Балабанов

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов определи като "пълни глупости" твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат. "Ние ясно изразихме отношението си и диалогичността с това, което направихме в последните дни с програмата и приоритетите пред България. Проведохме нормални разговори с БСП и направихме необходимите предложения и редакции", отбеляза той. По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова изключително добре приела предложенията на ИТН. Всичко обаче се счупило, когато видели "истинското лице и лицемерието". "На тези, които, когато знаят, че ги снимат – се държат по един начин – за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва всъщност идеята им – желанието им за власт", каза Балабанов, визирайки записа от закритото заседание на "Демократична България" в парламента.

"В записа видимо се показва, че всъщност ние не сме мафия. Ние вече не сме 100% мафия, която Кирил Петков, Асен Василев, в синхрон с Христо Иванов и цялата тази клика от жълтопаветни политици, изкарваше като основен акцент", посочи Балабанов пред NOVA. И подчерта, че няма вариант от "Има такъв народ" да се върнат на масата за преговорите. "Ние през цялото време сме били на страната на истината", категоричен е той. Според него, ако Корнелия Нинова има достойнство, трябва да върне мандата още в понеделник. А на въпроса дали в състояние на много кризи, сега е моментът страната да бъде изпращана на нови избори, отговори: "След като всички видяхме, че никой не мисли за България и за приоритетите как да реши кризата, а иска по най-бързия начин да захапе властта, логичното наказание са едни избори."

Депутатът обяви, че името на Асен Василев не е било обсъждано като кандидат за премиер. "Ако беше, щяхме да излезем и да кажем, че такъв тип кабинет не подкрепяме", уточни той. И поясни , че ИТН е подкрепила правилата за избор в Антикорупционната комисия. И уточни, че не са задраскали името на Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ "по принцип". Но "така предложеният закон от "Продължаваме Промяната" цели да превърне КПКОНПИ в бухалка".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *