ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Без покани за Русия и Беларус за откриването на парламента

Министерство на външните работи Николай Милков

Посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени на откриването на 48-ия парламент на 19 октомври, заяви служебният министър на външните работи Николай Милков.

Според разпореждане от Народното събрание външното министерство трябва да отправи покани до всички ръководители на дипломатическите мисии у нас освен до Елеонора Митрофанова и Никита Лешуков.

Решението е взето от парламентарно представените партии. Според Милков Министерството на външните работи е дало информация за препоръките, които са представени от Европейската комисия до европейските делегации за придържането към определени протоколни практики.

Той коментира и темата за членството на Украйна в НАТО. Поясни, че е важно намирането на консенсус в рамките на Алианса. Милков е на мнение, че именно консенсусът е гаранцията за това, което НАТО получава като сигурност.

"Да, ние подкрепяме членството на Украйна в НАТО. Подкрепили сме го още през 2008 г. в Букурещ, подкрепихме го и тази година в Мадрид. Въпросът е точно под каква формула това ще се случи“, заяви служебният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *