ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бойко Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство

Бойко Борисов

"Трябва да има мир, разбирателство и толерантност. Изборите са само един ден. Те отминават, но ние продължаваме да живеем заедно". "Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори". Това заяви лидерът на ГЕРБ Борисов Бойко Борисов, който е във врачанското село Лиляче, за да поздрави новоизбарната кметица от ГЕРБ – 25-годишната Вероника Ценова. Вчера там се проведоха частични избори.

Борисов коментира дали ще подкрепи експертно правителство.

"Няма да подкрепяме никакво правителство… Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически", каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер, като добави: "Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че те могат да направят правителство, ако желаят, чисто математически. В същото време той обвини "Продължаваме промяната", Асен Василев и Кирил Петков, че не са искали да направят кабинет.

"За мандата – не, че не можем да направим математически правителство, те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинет", каза Борисов.

Той заяви, че подкрепя смесено гласуване. "Хората ми казват, че се притесняват от машинното гласуване. Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия", посочи той.

"Ние сме "за" смесената система. Мен не ме е страх от машините, а в това, че правят далавера. И когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, затова искаме и да има и хартиени бюлетини“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов смята, че България отива към катастрофа. И тази катастрофа е резултат от управлението на Кирил Петков, който пък е отговорност на президента Румен Радев.

"Страната върви към катастрофа. Страната катастрофира. И всичките ексклузивни предавания, които казват, че газът поскъпва с 32%, но го няма. Цената на храните – катастрофа, цената на тока – катастрофа. Колкото повече говорят, толкова повече хората ги разбират, че не стават. Страната е катастрофирала тежко и според мен няма оправяне. Напротив – с всичко това, което сътвориха, ако нямаме съединен, мощен народ, хванат за работа, за да се вдигне БВП и да платим пенсии и заплати, фалитът ни е гарантиран. ДБ искат да седнат с мафията, а не им било времето с ГЕРБ. Слави може да събере 100 000 души млади мафоти където и когато поиска, и на Орлов мост може", продължи с коментара си той.

"Пълна катастрофа – инфлацията; пълна катастрофа – цените на храните…", повтори Борисов.

"Борисов седял на диванчето. Откъде знаете къде стои? Идвахте и клечахте при мен. Идваха да се снимат, за да направят китайската сделка, трябваше им снимка с мен. Като кажеш България, знаят Бойко – и Си Дзинпин, и Ли Къцян“, подчерта Борисов.

"Година и половина застой. Един парапет, за който никой не иска да ги попита. За пурата може. На стари години се научих на тая глупост. Аз не пия и сега не пия. Оня ден им гледах пресконференцията на Рашков и Кирил Петков, ако бяха им направили тестове и щеше да стане страшно“, коментира той.

Борисов каза още, че падналото правителство не е имало смелост да вземе важните решения. Също така, че ако не е била ГЕРБ да вземе инициативата за разрешаване на спорните проблеми с Република Северна Македония, като се приеме френското предложение, сега в София ситуацията е щяла да бъде толкова тежка, както в Скопие.

"От три кризи съм вадил България – гръцката криза, кризата с мигрантите и ковид кризата", каза лидерът на ГЕРБ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *