ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борисов бе арестуван, защото не е “свещена крава”

Парламент Бойко Рашков

Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за председател на парламента. Най-напред той отказа да бъде номиниран, заявявайки, че не може да се справи с тази задача и иска да си гледа внуците, а на другия ден стана обратното. Тази промяна в намеренията показаха, че този човек не взема решенията сам. От ПГ на ГЕРБ му подсказват какво да прави, което е неудобно за първия човек в една парламентарна република. Той има някакъв проблем в говора, защото никой нищо не може да му разбере. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков пред БТВ.

Рашков допълни още, че Рашидов е отказал да приеме представители на БОЕЦ, които са искали да му предоставят папка с материали за Стефания Караславова, която е настоящият секретар на Народното събрание.

"Това е човек, на когото лично съм му казвал, че не е за там. Той е творец", посочи Рашков.

По темата за рокадите в полицейските управления в София бившият вътрешен министър разясни, че те са в резултат от проверки, които са започнали по негово време.

"Наложи се още когато бях вътрешен министър да възложа на инспектората и на Националната полиция да извършат проверки на всички РПУ-та в София заради незадоволителни резултати. Така че мога да кажа, че направеното от министър Демерджиев е добре", коментира Бойко Рашков.

За ареста на Борисов бившият вътрешен министър посочи, че приема решението на съда, което определи задържането му като незаконно.

"Но това, че арестът е обявен за незаконен не означава оневиняване. Когато се задържи някой за 24 часа, полицейският служител попълва една административна заповед и тя подлежи на проверка в административния съд и той решава дали арестът е законен или не", обясни Рашков.

По думите му никой не си е направил труда да проучи всички събрани материали в обем от 470 страници, събрани при проверката, довела до задържането на лидера на ГЕРБ.

Бойко Рашков беше категоричен, че полицейският служител, извършил ареста на Борисов, не го е уведомявал за намеренията си.

"Никой не ме е уведомявал, че се готви арест на Борисов. Полицейския служител отговаря за действията си, той не уведомява никого", подчерта Рашков.

Според него няма нищо изненадващо в задържането на бившия премиер, тъй като той не е "свещена крава", нито е "недосегаем" за закона. Той припомни и разследването в Испания, според което Борисов е участвал в международна схема за пране на пари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *