ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борисов към ПП: Просто егото трябва да изчезне, както при мен

Бойко Борисов Герб пресконференция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди обявената информация от Росен Плевнелиев, че във вторник ще се проведат разговори с "Продължаваме промяната".

Той обаче призна, че не смята, че с първия или с втория мандат ще бъде създадено правителство. Според него възможността е това да стане с третия мандат.

"Трябва да се говори с президента – за всякакви варианти. С третия мандат трябва да има правителство. Но не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Просто егото трябва да изчезне, както при мен е изчезнало. Затова аз избягвам тези срещи, за да не ги възпаля. Те трябва да се проведат при президента и там всеки да каже – да, аз поемам ангажимент с моите депутати при такава формула така да постъпим. И след това да отидем в парламента и да го изгласуваме. В името на хората" – обясни Борисов на пресконференция на ГЕРБ.

От своя страна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че формацията му иска да получи третия мандат за съставяне на правителство и дори вече е готова със състава му.

"В крайна сметка тази част от българското общество, която се представлява от "Възраждане", трябва да получи своето представителство на най-високо институционално ниво" – аргументира се Костадинов.

Междувременно от "Продължаваме промяната" обявиха, че приемат поканата на ГЕРБ-СДС за публична среща. Те потвърдиха, че в нея ще се включат лидерите Кирил Петков и Асен Василев.

От формацията обаче подчертаха, че за тях това няма да бъде среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. В съобщение от пресцентъра на "Продължаваме промяната" се посочва, че те ще излъчат експерти за диалог по политиките, които са готови да подкрепят, но като градивна опозиция.

От страна на ГЕРБ-СДС в срещата ще участват Десислава Атанасова, Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *