ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Борисов: От ПП не са ни разбрали, ние не предлагаме коалиция

Избори 2ри октомври 2022 Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред репортери изявлението на "Продължаваме промяната", които по-рано обявиха, че няма да участват в преговори за кабинет с ГЕРБ.  "Или не са ни разбрали, или се правят, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата", заяви Борисов. Според него ситуацията е такава, че и на нови избори "ще е пак така". "Надявам се, че разумът ще надделее. Затова и предложихме варианта за контактни групи, които да направят списък с важни за България неща, които ние да гарантираме след това", посочи още лидерът на ГЕРБ във Вълчи дол, където се срещна със симпатизанти. Той припомни предложението си отпреди няколко дни и защо според него разговорите чрез контактни групи ще проработят. "Първата и най-важна тема е войната в Украйна, която чука на нашата врата и е в непосредствена близост. Заплахи за ядрени удари, обстрел на Запорожие. Затова контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлантически партньори със своите позиции. Излъчихме само двама – Росен Плевнелиев и Соломон Паси", подчерта Бойко Борисов. И добави, че са "оставили вратата отворена" за всеки от останалите партии, който пожелае "да вкара човек в преговорния екип".

"Разбирам, че им е удобно да ни приписват "Възраждане". Те си имат своите достойнства, но за разлика от Кирил Петков и Асен Василев, които твърдят, че няма значение какво казват посолствата, аз се съобразявам какво казват нашите европейски партньори, а за тях най-важната тема е войната в Украйна  всичко, различно от това, са празни приказки", изтъкна председателят на ГЕРБ. И отбеляза, че е не е чул От ПП да говорят по тази тема на брифинга си и по-специално за запазването на евроатлантическата ни ориентация, както и "пряко да подпомогнем нашите приятели от Украйна". "Те на тази тема много увъртат, а дори казват, че с категоричния противник на това – БСП, те ще правят коалиция. Нещо двулично има", допълни той.

Борисов отново каза, че вижда теми, по които контактните групи мога да постигнат решение. И отново призова партийните лидери да "се отдръпнат", за да могат контактните групи да работят по-лесно.

Бившият премиер уври, че не е искал предсрочни избори. А четворната коалиция се била "разрушила", защото "не можели да си разделят парите". А от ГЕРБ били упражнили парламентарното си право като опозиция да покажат, че не "подкрепят такива хора". И правителството им "паднало".

За коалиция с ДПС, той каза: "Движението е партия, която ще подкрепи всички неща, които изброиха днес ПП. Те са и за хората, и за НАТО, и за ЕС. Като ги подкрепи, това коалиция ли ще бъде? Аз коалиция съм заявил, че се прави само със сестрински партии – от евроатлантическия блок", счита той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *