ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Борисов: Управляващите обслужват Путин за сметка на българите

Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отново отправи критики към правителството заради ситуацията със спрените доставки на газ за България от страна на руската компания "Газпром". Според лидера на опозиционната партия управляващите крият, че отново държавата ще закупува руски газ, но през посредници, което ще повиши значително цената му. 

Обслужват Путин за сметка на българския потребител, заяви Борисов. Той се позова на медийни публикации, според които компанията МЕТ е подставен играч на "Газпром" и има договорка с руския монополист да пренася негов природен газ. 

"Енергийният министър все едно е паднал от Луната. При тези условия той трябва да говори как да възстановим производството на шистов газ, как да използваме Черно море, какво става с "Хан Аспарух" и проучванията, които платихме", посочи той.

В критиките си Борисов посочи публикации в медиите и телевизионни участия на представители на властта. Според него те затъват все по-дълбоко с изказванията си. 

"Да разберат Христо Иванов, Мирчев, Атанасов в какво участват в момента, в какви схеми, в какви далавери, в каква корупция, как обслужват Путин – диктатора и агресора, за сметка на българския потребител, бизнес и всички останали”, каза лидерът на ГЕРБ.

Там са мислители, които в схемите нямат равни, каза Борисов за управляващите. Всеки ден затъват по-дълбоко с изказванията, допълни още той. 

Борисов посочи, че в Плана за възстановяване и устойчивост е предвидено стратегическата инфраструктура за енергийна сигурност на България да се извади от забранителния списък за приватизация.

Лидерът на ГЕРБ оправи и критиките към управляващите за увеличаването на държавния дълг. От първия ден на едно ново правителство данъкоплатците ще започнат да връщат милиарди и не може да се правят никакви политики, смята той.

Народните представители от ГЕРБ-СДС и бивши министри на икономиката Делян Добрев и Теменужка Петкова също посочиха, че страната ни отново ще купува руски газ, но на по-високи цени.

От партия ГЕРБ отново потвърдиха, че ще подкрепят предложението България да подпомогне военно Украйна, което предстои да бъде гласувано на извънредно заседание на парламента, защото страната ни е част от евроатлантическото семейство. Според лидера Бойко Борисов управляващите трябва категорично да отговорят какво е правил украинският транспортен самолет на Летище София, както и дали и в момента страната ни изнася оръжие за Украйна. 

Борисов отговори на журналистически въпрос, свързан с новата политическа партия, чието учредяване обяви бившият служебен премиер Стефан Янев. 

Президентът Румен Радев взе всички първи места по политическо инженерство. По негово време се появиха много партии със странни имена, смята той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *