ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Борисов запозна премиера на Бавария с политическата ситуация в България

Бойко Борисов

Запознах премиера на Бавария и лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер с политическата ситуация в България и усилията на ГЕРБ-СДС да състави стабилно правителство, което да изведе страната ни от множеството кризи, в които се намира. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Информирах го, че още в първите дни на Народното събрание предложихме мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса. Мерки, които биха ни извели от кризите, които предизвика управлението на „Продължаваме Промяната“. Дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг", уточни Борисов. 

В публикацията си лидерът на ГЕРБ посочва, че Маркус Зьодер е изразил надежда в България да се сформира стабилно правителство, което да даде сигурност на гражданите. Премиерът на Бавария е благодарил, че Бойко Борисов е приел поканата да присъства на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС), който се провежда в Аугсбург (Германия).

По време на визитата си в Бавария, Борисов се срещна с председателя на фондация „Ханс Зайдел” – Маркус Фербер.

"Вчера с много усилия успяхме да приемем в Народното събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, решение за потвърждаване пътя на България към еврото – от 2024 г. В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна”, посочи Борисов на срещата. 

В програмата му е предвидена и среща с кмета на Аугсбург Ева Вебер. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *