ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Брикел” пуши отвсякъде, такова предприятие не би трябвало да работи 

Борислав Сандов

Не съм влязъл в ролята на нарушител в "Брикел", а в ролята на проверяващ. Мога да вляза в частно предприятие, ако то подлежи на контрол от МОСВ. Това каза пред БТВ вицепремиерът и министър на околната среда в оставка Борислав Сандов. 

"В момента на проверката има два контролни органа на място. Категорично не е вярно, че съм бил в нарушение. Не може проверяващите да бъдат държани на портала, докато през това време могат да се прикриват нарушения", заяви Сандов.

Комплексната проверка на няколко институции посочва нарушения. От пожарната са установили повече от 15 нарушения, свързани с пожарната безопасност, добави той.

"Нашата проверка установи драстични нарушения – много високи нива на фини прахови частици и серен диоксид. Нивата бяха 25 пъти повече от допустимото в рамките на час. Централата пуши отвсякъде. Нито един от хората на терен не беше с маска или с каска. Един от инспекторите ни припадна по време на инспекцията", отбеляза екоминистърът.

По думите му от "Брикел" имитират аварии, за да работят през аварийния комин на предприятието. "Пушекът излиза от прозорци, от пролуки, отвсякъде. Това се прави, за да не можем да установим реалните емисии, които се измерват само на по-ниския комин", посочи Борислав Сандов. 

Такова предприятие в Европа, в цивилизования свят не би трябвало да работи никъде, подчерта той, като добави, че не е вярно, че огромен брой хора ще останат без работа, ако "Брикел" бъде затворен.

Попитан дали няма избирателност при проверките, Сандов увери: "Имаме еднакъв аршин, еднакви норми към всички компании".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *