ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП и ПП призовават Радев да се яви в НС на изслушване

БСП и "Продължаваме промяната" призоваха президента Румен Радев да се яви в парламента, за да обясни действията и бездействията на назначения от него служебен кабинет.

Иван Ченчев от левицата настоя цялото Народно събрание да призоват "началника на назначените" да дойде в пленарната зала и да обясни всички действия и бездействия на служебния кабинет. "Доколкото разбирам, всички тук в тази зала имат забележки", обърна се Ченчев към депутатите след серия от процедури по начина на водене и припомни, че има Конституция.

"Ние сме парламентарна република и имаме президент, който е назначил служебния кабинет. Нека да запълним този празен стол, да го изпълним със съдържание и да видим какво ще каже това съдържание по отношение на провала на служебния кабинет", настоя Ченчев. 

В началото на серията от процедури депутатът от БСП призова председателстващия заседанието на парламента Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) да призове служебния министър-председател, за който заяви, че ще го нарича "назначен", да започне със своите министри да отговаря на поставените от народните представители въпроси.

"Стигаме до това, че един човек контролира всички в държавата, но всички от назначените", посочи Ченчев. След което добави, че народните представители са избрани от българския народ. 

От "Продължаваме промяната" също настояха за отговори от президента Румен Радев.

Също към водещия парламентарното заседание се присъедини и Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната", който посочи, че всички министри, независимо дали са редовни или служебни, следва да се отчитат пред Народното събрание.

"Лично аз съм бил два пъти служебен министър и никога не съм си позволявал да не се явя в Народното събрание", добави Василев. 

Той настоя парламентът да призове човека, който ги назначава, да инструктира служебните министри да дойдат в парламента или самият той да дойде и да обясни, защо неговите министри и министър-председател не искат да се отчитат пред това Народно събрание.

"Г-н Радев, защо вашите министри и вашият министър-председател се крият от Народно събрание", попита Асен Василев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *