ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БСП против разходи за самолети ,,Грипен“

БСП

В писмо, изпратено до медиите, от изпълнителното бюро на БСП категорично обявяват, че са против допълнителни разходи за закупуване на бойни самолети ,,Грипен“.

От партията смятат, че не е работа на служебния кабинет да преговаря и да взима дългосрочни решения за бъдещето на България. От БСП добавят още, че вече има избран парламент и само той може да се произнася за подобни важни стъпки.

В момента страната се намира в икономическа криза, висока инфлация, бедност и нарастващи неравенства. От БСП настояват, че тъкмо сега е най-важно да се подкрепят семействата, да се увеличат доходите и да се стабилизира икономиката. Ето защо, ако в бъдещото Народно събрание бъде внесено предложението за самолетите "Грипен", от БСП биха гласували ,,против".

В свое изказване президентът Румен Радев уточни, че България има нужда от междинна платформа изтребители, за да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство. Това той заяви в отговор на журналистически въпрос дали служебното правителство е поискало от Швеция да купи 10 самолета ,,Грипен“. От думите му стана ясно, че се изпращат писма и се провеждат срещи за платформи от САЩ, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел. Радев допълни, че ще се търсят самолети втора ръка.

От пресцентъра на Президентството съобщиха, че с цел осигуряване на възможности Военновъздушните ни сили да изпълняват задачите си по охраната на въздушното пространство, Министерството на отбраната е отправило искане до Швеция, Франция, Израел и САЩ за представяне на оферта за наемане или закупуване на самолети.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *