ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

БСП ще опита да реализира третия мандат

Корнелия Нинова

БСП няма да върне третия мандат на президента неизпълнен, а ще се опита да състави кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. 

БСП ще опита да реализира третия мандат, няма да го върне на президента неизпълнен, реши Националният съвет на партията с 96 гласа "за", 15 – "против" и двама въздържали се.

"Открито и честно водихме преговори за съставяне на правителство. През последната седмица изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Ако програмата събере мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за премиер, той ще бъде Асен Василев. Ако програмата не събере мнозинство, връщаме мандата неизпълнен в петък", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ще внесем и проект за решение за удължаване срока на работа на НС с оглед на важните и спешни решения, заяви още Нинова.

"Още не сме говорили за министри, първо внасяме програмата. Политиките са на първо място, след това ще се търсят хората, които ще изпълняват тези политики", добави тя  и изброи точките в програмата, по които ще се работи.

Тази програма е одобрена от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, добави тя.

Програмата съдържа 79 законопроекта, разпределени в няколко области:

"Първо продължаваме борбата с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин председател Бойко Рашков", заяви Нинова.

"Второ, в икономическата част закони и мерки за стабилизиране на икономиката. Трето, подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци. Четвърто, закони да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост. Очакваме програмата да бъде подкрепена от мнозинство, институционално и отговорно за законите, които да се приемат в следващите месеци", каза Нинова. 

Политиките са на първо място. След това ще се търсят хората да изпълняват тези решения, подчерта Корнелия Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *